11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (2023)

Överfull av skönhet, myllrande av grönskande och kalkstensklippor, och hem till några episka äventyr, är det svårt att tro att en plats som Algarve kan existera.

Moder Natur, du gjorde det bra. Du gjorde det riktigt bra.

Och det är något med denna otroliga och ansträngande skönhet som också gör det så roligt att spela i.

Med alla dessa magnifika stenblock och klippor, klarblått vatten och klippor, är det bara att skrika efter äventyrssökande att dra fördel av det.

Så snälla, utnyttja!

Äventyrliga Algarve-turer att njuta av

1. Benagil Cave Tour

Att ta Benagil Cave-turnén kommer utan tvekan att bli höjdpunkten på alla Algarve-turerna du tar och det är därför det är #1. Det här är kanske det mest unika att göra i området och det kommer utan tvekan att vara det mest häpnadsväckande vackra du kommer att se.

Undangömt längs Algarves fantastiska klippkantade kust finns ett hål som leder till en grotta med en strand i! Och till råga på allt, det finns ett "soltak" AKA ett hål längst upp i grottan som låter en ljusstråle lysa ner på dem som tarBenagil Cave rundtur.

Algarve är full av galna klippformationer, minigrottor, klippalkover och ockrafärgade vikar, men den här platsen här stjäl alltid showen. Alla har sett den där episka bilden inuti denna strandgrotta och alla vill se den med sina egna ögon.

Det finns i stort sett bara ett sätt att se Benagil och det är med båt (vissa människor simmar men det är extremt farligt!)

Vilken Benagil Cave-turné är bäst för dig?

Med tanke på att denna aktivitet är så populär finns det turer i Benagil Cave från tre större städer som ger alla en chans att se detta fenomen.

Bok från Albufeira|Bok från Lagos|Bok från Portimao

Sidanteckning om att ta en rundtur i Benagil-grottan... Det är väldigt väderberoende! Tyvärr, om havet är grovt, vilket är ganska vanligt för området, kommer du ingenstans. Det skulle vara bäst att boka din turné i början av din vistelse i Algarve för om vädret inte är tillräckligt bra för att åka kan du alltid boka om till en annan dag.

Om du gör turnén i Benagil Cave i sista minuten och vädret är dåligt, missar du din chans.

Jag DÖR faktiskt fortfarande på att faktiskt göra den här turnén eftersom de TRE gångerna jag har försökt var vädret INTE vår vän. En besvikelse! Om du hamnar i den här situationen kan du göra den lilla vandringen som är precis överst i hålet ovanför grottan. Det är bättre än ingenting.

Förhoppningsvis, under mitt fjärde besök i Algarve, kommer jag att kunna göra en Benagil Cave-turné, är fjärde gången en charm?

LÄS MER:Kajakpaddling i Benagil-grottan – allt du behöver veta!

2. Ponta de Piedade

Nåväl, daaaaamn Portugal! Hur blev du så snygg?

Inte i din vildaste fantasi kan du föreställa dig en plats så vacker.

Ponta de Piedadeär vad drömmar är gjorda av. Den karga delen av kusten strax utanför Lagos visar möjligen det mest dramatiska och underbara azurblå vattnet och terrakotta och brända orange stenar som blandas.

Det är inte konstigt att detta område är extremt populärt och varför denna Algarve-tur är värd att ta. Om du älskar att vara lite mer äventyrlig är det bäst att ta en kajaktur, men om du är på humör för att koppla av mer är det bara att ta en båttur!

Båttur|Kajaktur

3. Algarve Snorkeltur

Undrar du vad som finns under dina fötter? Nyfiken på om under vattnet är lika vackert som det är ovanför vattnet?

En snorklingstur till Algarve skulle vara ett perfekt äventyr och ett bra sätt att svalka sig på en sommardag.

Hoppa runt de orörda stränderna och utskjutande klippöarna och hoppa i vattnet och simma med fiskarna. Det är en fantastisk halvdagstur som kommer ut på havet och ger dig ett annat perspektiv att beundra kusten från.

Snorkling Algarve turné

4. Ria Formosa

Ria Formosa är en barriäröformation strax utanför södra Portugals kust nära Faro.

Utforska dessaunderskattade öar med kajakeller åka båt runt dem, kolla in vilda djur, besöka lokala fiskesamhällen och njuta av stränder helt för dig själv.

Denna Algarve-turné är perfekt för dem med mycket kort tid i området med tanke på att denna turné ligger strax utanför Faro, där flygplatsen ligger. Du kan enkelt slutföra denna turné på en dag och vara tillbaka i tid för ditt flyg sent på kvällen eller nästa morgon.

Båttur|Kajaktur

5. Marine Eco Båttur

Absolut älskar marina djur? Denna Algarve-tur handlar om havsdjur, särskilt de bedårande delfinerna som bor i vattnet utanför kusten.

Båt vid sidan av delfinskidorOCH båt runt några av de berömda klippsidorna och klippformationerna längs kusten.

Bok från Faro|Bok från Albufeira

6. Fallskärmshoppning

HO.LY.SHIT. Få en massa av denna episka Algarve-turné...Fallskärmshoppningovanför Portugals södra kust måste vara en av de mest spännande upplevelserna i ditt liv. Även om fallskärmshoppning inte är något för mig, vet jag att SÅ många människor skulle vara mer än lek för att passa upp, spänna fast och hoppa!

Med hur vacker kusten är underifrån... Jag kunde inte föreställa mig det ovanifrån.

Boka Tandem Skydive-turné

7. Jetski

Dessa kustlinjer är fantastiska medan din rumpa är i sanden, men vad sägs om en Algarve-utflykt som låter dig göra din egen grej ute på vattnet?Jetskiis är det enda svaret!

Eftersom du inte kan bemanna din egen båt antar jag att detta är det näst bästa, eller hur? Skidor, sväng och plaska runt i det otroligt klara vattnet strax utanför kustenreservoarmed denna jetski äventyrstur i Algarve.

Boka en jettur

RELATERAD:23 fantastiska saker att göra i Albufeira, Portugal

8. ATV-äventyr

Över havet? Hej, alla är inte strandsugna eller vattenälskare, jag förstår, men det finns fortfarande en Algarve-tur för dig, inga problem!

Hoppa pådin egen ATVoch kryssa runt Algarves inre område. Hitta stigar, skapa stigar, åk genom byar och upptäck nya vyer från högt upp, att åka med din egen ATV runt den här delen av Portugal är ganska episkt.

Boka ATV-tur

9. Jeep Safari

På liknande sätt, men utan att du kör den här gången, kan du ta en legendarisk Algarveutflykt med egen jeep!

Rider du längs gropiga stigar, genom floder och över kullar, kommer du att se en del av Algarve som de flesta inte gör eftersom de inte har rätt fordon. Jeepar kan ta sig an massor av förrädiska terräng vilka som helst de tar dig till din destination.

Prova lokal mat och alkohol i byarna, åk terräng, njut av brisen på sluttningarna och hitta panoramautsikter att stanna vid och ta några bilder.

Boka Jeep Safari-tur

10. Bergsklättring

Bergsklättringi området där klipporna i huvudsak är huvudattraktionen... Blir livet svalare?

Denna Algarve-turné är fortfarande mycket underskattad och jag vet inte varför. Med alla coola klippformationer och klippor som Algarve ståtar med, skulle man tro att det skulle vara ett bergsklättringsmecka men nej.

Dra fördel av bergsklättring i Algarve medan det fortfarande är vackert under radarn, men det är inte så att området kommer att ta slut på stenar att klättra när som helst snart!

Boka bergsklättringstur

11. Cykel- och SUPing-tur

Det är helt OK om du vill slå ut ett träningspass medan du galavanerar runt i Portugal men om du tardenna Algarve-turné, jag skulle säga att du kan hoppa över ditt vanliga träningspass eftersom det här ÄR ett träningspass!

Börja dagen med att cykla genom naturen och avsluta den sedan med stand up paddleboard längs den episka kusten. Träning och äventyr i ett. Du vinner!

Boka cykel- och SUP-tur

Mer Runt Portugal

11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (6)

17 stränder i Algarve du måste besöka (Portugal)

11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (7)

En perfekt 3-7 dagars Algarve-resplan: Vandring, Surf + Beach Bum! (Portugal)

11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (8)

En 5 dagars off-the-beaten-track resplan till Azorerna: Flores och Corvo, Portugal

11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (9)

Bästa städerna i Algarve och var man kan bo (Portugal)

Vilka av dessa Algarve-utflykter ser du mest fram emot? Kommer du att göra turnén i Benagil-grottan? Låt oss veta i kommentarerna!

Klicka på bilden för att fästa den för senare!

11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (10)
11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (11)

11 äventyrliga Algarve-turer värda att ta (inklusive turnén i Benagil Cave!) (12)

Nina Ragusa

Nina Ragusa är en äventyrare, stökig bullmästare, frukostfantast och resebloggare på heltid. Hon har varit utomlands sedan 2011 och bloggat på Where in the World is Nina? nästan lika länge. Nina hjälper människor som du att flytta runt i världen samtidigt som de tjänar pengar. Hon älskar att prata omhur man arbetar utomlands och onlineatt resa längre!

whereintheworldisnina.com/about-nina-ragusa-travel-blogger-and-nomadic-expat/

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 25/01/2023

Views: 5289

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.