De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (2023)

Känner du till bilderna på imponerande platser i världen som delas på internet, som ofta ser ut som ett montage, så overkligt hur vackra landskapen är?

Tja, detta är den berömda Benagil-grottan, det största vykortet i Algarve-regionen och en av de vackraste havsgrottorna i Portugal du någonsin kommer att se!

Beläget mellan Spanien och Alentejo-regionen, är Algarve ett europeiskt paradis fullt av historia och moderna bekvämligheter som erbjuder något för alla.

Med ett genomsnitt på 300 soldagar per årAlgarves stränderrepresenterar en av de viktigaste turistdestinationerna på sommaren.

Dess naturliga skönhet och vackra bukt med gyllene sand med varmare vatten än andra regioner i Europa lockar främst portugiserna själva, engelska, tyska och franska turister.

Längs med Algarvekusten finns otaliga grottor skapade av havets ständiga möte med klipporna. Och ett av de vackraste resultaten av dessa möten är verkligen den vertikala grottan i Benagil, eller Algar de Benagil (på portugisiska).

Det är lätt att förstå varför detta är en av de mest kända platserna i en region som inte sparar på överflöd. Grottan mitt i havet, med ett hål i taket, är ett naturligt konstverk.

Geomorfologi som kan ses och kännas, och som förtjänar att förstås och beundras inifrån.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (1)
De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (2)

På Benagil kommer du att imponeras av bågarna vid ingången till grottan och strålkastarljuset av naturligt ljus som skapas på sandremsan på den lilla, fridfulla stranden inuti.

Den stora naturliga öppningen på toppen låter naturligt ljus komma in och solens strålar ger ett sant naturskådespel.

Belysningen sänker sig ner i havsvattnet och reflekterar magiska färger överallt och framhäver vattnets smaragdgröna och klippornas guld.

Förutom denna vackra grotta kanske du blir ännu mer glad över att hitta en "dold" strand i Algarve-området.

VÅRT VAL

Boka din Faro flygplatstransfer - välkomsthämtning

5.0

Fördelar:

  • Bästa pris
  • Problemfri hämtning
  • Policy för säkerhet först
  • Engelsktalande förare

BOKA NU

Var ärBenagilgrottan?

Benagil sea Cave ligger på stranden med samma namn i byn Carvoeiro, istadav Lagoa i Algarve, en region i södra Portugal känd för vackra stränder med lugna, klara vatten gyllene klippor och otroliga klippformationer som utgör dess landskap.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (4)

Hur tar man sig till Benagil Cave?

Med ett strategiskt läge bara en timmes bilresa från Faro och 30 minuter från Albufeira, vid Algarvekusten, är detta en perfekt plats att inkludera i dinAlgarve resväg.

För att komma till Benagil från N125-vägen, ta bara stigen mot Armação de Pera, leta efter vägen till Porches och leta sedan efter pilarna till olika stränder – bland dem kommer att vara Benagil Beach (eller Praia de Benagil).

Det är en lättillgänglig strand med parkeringsplatser och bra infrastruktur. Benagils parkeringsplats ligger på toppen av klippan, och du hittar den när du gått uppför kullen efter att ha passerat stranden.

Även om det inte ens är en otroligt vacker strand, är det från Benagil Beach som du kan komma åt Benagils havsgrottor.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (5)

Hur man besöker Benagil Cave: 5 sätt

Benagil Cave ligger mycket nära Benagil Beach, cirka 600 fot in i havet på vänster sida av stranden när du vetter mot havet. Däremot kan du inte gå dit, och grottan kan bara nås via vatten.

Det finns olika sätt att ta sig till grottan, vissa mer bekväma än andra.

1.Besöker Benagil Cave med båtTurné

Det populäraste sättet att besöka grottan är på en liten båttur till grottorna vid Carvoeiro-kusten.

Det finns grottturer i Benagil som avgår från Lagos till Albufeira så du kommer att ha gott om möjligheter att besöka grottan.

Benagil Beach själv har två företag (Tortuga och Didi) som gör båtturer till flera grottor i regionen, inklusive Benagil Cave.

Rutterna och priserna är desamma och du kan välja mellan expressturen (som tar cirka 40 minuter och tar dig till 8 grottor), och hela turen (som varar 1:30 timmar och inkluderar mer än 12 grottor, samt ett 10-minuters dykstopp).

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (6)

Det positiva är att turen inkluderar besök i flera grottor. Rutten passerar också Carvalho Beach och Marinha Beach.

Det finns en fantastisk grotta som heterKärlekens grotta(Love Cave) med en hjärtformad krater i taket. Den är så perfekt att jag undrar om den fått lite hjälp av en hantverkare.

Nackdelen med Benagil Cave-båtturen är att båten stannar bara cirka 5 minuter vid Benagil Beach Sea Cave.

Se till att du frågar reseledaren om du kan gå av båten, eftersom vissa båtar bara passerar, och andra stannar men låter dig inte gå av.

Fråga alltid vad som ingår innan du stänger turnén om det är viktigt för dig att gå av båten inne i Benagil Cave.

Under högsäsong är turerna slutsålda på morgonen, så se till att planera i förväg och om möjligt boka din turné i förväg.

Tänk på att båtarna som går från Benagil Beach är små (max 10 personer) och därför säljs slut tidigt.

Totalt sett är turen trevlig för den som vill besöka fler platser, men det är lite bråttom, så jag rekommenderar det inte om du gillar att ta saker långsammare.

2.Besöker Benagil Cave med kajak

Ett annat sätt att besöka är via kajakturen i Benagil Cave. Det finns enkel-, dubbel- och trippelkajaker att hyra. Beroende på havsförhållandena tar det mellan 5 och 10 minuter att paddla kajak till Benagil Caves.

Precis vid ingången till stranden erbjuder vissa företag kajakuthyrning. Hyran tillåter dig cirka 1:30 timmar med utrustningen.

Den positiva sidan med att hyra kajak är att du åker själv och har tillräckligt med tid att njuta och ta bilder inne i grottan. För att inte tala om att du får uppleva en ny aktivitet och diversifiera din Algarve-resa.

Nackdelen är att om du inte har några kajakfärdigheter kan du ha vissa svårigheter att ta sig in och ut ur grottan på grund av vågorna.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (7)

Men det är inte omöjligt, tro mig. Kom ihåg att gå in genom den andra springan i grottan eftersom åtkomsten är mycket lättare.

Det är också mycket vanligt att man inte har kajaker att hyra under högsäsong på grund av den höga efterfrågan. Kajakerna säljer slut redan innan båtturerna, så du måste anlända runt 9 för att garantera din.

3.Besöker Benagil Cave genom att paddleboard

Ett av de trevligaste sätten att besöka Benagil Cave är att hyra en paddleboard från Benagil Beach. De paddleboards som finns att hyra kan vara enkla eller dubbla.

Beroende på havsförhållandena tar det mellan 5 och 10 minuters paddling att komma till grottan.

Det är viktigt att komma ihåg att paddleboarden inte har någon plats att förvara personliga tillhörigheter på, så planera väl vad du ska ta med dig.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (8)

Och precis som kajakpaddling, när du hyr en paddleboard, måste du skriva på en ansvarsfrihet och utrustningen ska lämnas tillbaka till samma plats.

För dem som gillar att göra saker på sin egen tid är paddleboard och kajakpaddling de bästa alternativen. Jag tycker dock att det är värt att åka på en båttur också.

På så sätt kan du se alla sensationella grottor båtturen besöker och få ut det mesta av Benagil Cave genom att stanna lite längre för att njuta av den lilla grottstranden i din egen takt med kajaken eller paddelbrädan.

4.Simning till Benagilgrottan

Med lågvatten och lugnt hav är det också möjligt att simma mellan Benagil Beach och Benagil Cave. Under dessa förhållanden tar simningen inte mer än 15 minuter att nå insidan av grottan.

I vilket fall som helst, våga inte simma till grottan om du inte är väldigt bekväm i vattnet och har erfarenhet.

Uppsidan är att du går när du vill och stannar så länge du vill inne i grottan!

Det finns en ministrand där som är en fröjd att koppla av på! Ett annat alternativ är att flyta i en av de bojarna som har ett hål i mitten.

toppen av klippornaPå så sätt kan du fortfarande flyta i några minuter om du blir trött mitt på vägen.

Nackdelen med att simma eller flyta är att det beror på havsförhållandena.

Fråga alltid lokalbefolkningen som jobbar på Benagil Beach om havet är ok att bada eftersom detta inte är en särskilt lämplig praxis om du inte har lite erfarenhet och är van vid att simma i havet.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (9)

5.Går till toppen av Benagil Cave

Ett alternativ är att se grottan från toppen av klipporna! Ja, det är möjligt att få denna mycket speciella vinkel från toppen av Benagil-kratern.

Vandringen dit är en del avSeven Hanging Valleys Trail, som går från Centeanes Valley Beach till Marinha Beach.

Du kan välja att göra hela leden, eller så kan du göra en liten del av den som går genom Benagil-kratern.

Tillgången från Benagil till leden är mycket enkel. Efter att ha lämnat stranden, gå uppför backen till höger och gå mot kanten av klippan och du hittar början på leden bredvid restaurangenAlgar.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (10)

Det finns ingen möjlighet att gå vilse, ta bara den lilla infarten till höger om parkeringen och gå rakt fram i fem minuter på grusvägen så kommer du upp på grottan.

Kraterkonturen är inhägnad eftersom marken är mycket instabil, med risk för att kollapsa. Du kan inte vara för försiktig.

Vid ankomsten till toppen av Benagil-grottan avslöjas ett vackert landskap, och du kan se det smaragdgröna vattnet som försiktigt kommer in i grottan och plaskar sanden på den lilla stranden.

De bästa Benagil Cave Tours

Om du har begränsad tid och vill säkra din tur för att besöka denna spektakulära grotta bör du boka i förväg. Här nedan delar jag turerna med högsta betyg.

SE FLERA TURER

När är bästa tiden att åka till Benagil Cave?

Algarvehavet har isiga vatten året runt, som är välkomna på sommaren på grund av regionens höga temperaturer.

Så för att göra det bästa av din Benagil Cave-upplevelse kanske du tror attbästa tiden att besöka denna fantastiska platsliksom resten av Algarves stränder, är från juni till augusti.

Men med tanke på högsäsongen i Europa är den här tiden på året vanligtvis den mest trånga på turistiga platser som Benagil-grottan.

För att inte tala om, turerna och uthyrningen blir dyrare. Detta gör månaderna maj och september till de bästa alternativen för att fly folkmassan och ändå njuta av stranden med fint väder.

Tänk också på attbästa tiden på dagen när grottan är som vackrast upplyst är mellan klockan 11 och 13när infallen av solljus genom öppningen i toppen är störst.

Det finns fortfarande några turer som körs under vintersäsongen, men det beror på väderförhållandena eftersom man på vintern vanligtvis hittar ett grovt hav, medan bra väder är givet under sommarmånaderna.

Läs mer omden bästa tiden att besöka Portugal

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (11)

Saker att göra på Benagil Beach

Benagil Beach ligger på en av de vackraste sträckorna av Algarvekusten, där de taggiga klipporna bildar grottor, kratrar och valv.

Bredvid byn Benagil ligger den lilla Benagil-stranden inbäddad i en skyddad vik och har mycket mer att erbjuda än bara Benagil-grottan.

Badat av ett lugnt hav är detta område idealiskt för båtturer där du kan upptäcka öde stränder, otillgängliga landvägen. Stranden i sig är en fantastisk plats att ligga i sanden och ta ett dopp eller bara flyta på vattnet.

Naturligtvis kan du hyra kajaker och paddleboards för att åka till Benagil Cave, som jag nämnde tidigare. Men du kan också hyra dem och bara ha lite kul precis framför stranden om du vill undvika trängseln i grottan.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (12)

Restauranger nära Benagil Beach

Benagil har satsat hårt på turism de senaste åren, så det är inte svårt att hitta en restaurang där man kan äta lunch. Precis på toppen av Benagil-kullen finns tre goda exempel på god mat som kan avnjutas nära Benagil Beach.

Med färsk fisk, vällagat kött och hemlagad efterrätt,Algarerbjuder en fantastisk atmosfär för dem som vill äta sina måltider medan de sitter ute på terrassen med utsikt över bukten.

Erbjuder mycket för pengarna,Kustenär platsen att gå för grillad fisk och hemlagad färsk juice. Under tiden,Fiskarenserverar den traditionella portugisiska kataplanan och bläckfisken tillsammans med ett unikt vinutbud.

Benagil Cave Närliggande stränder

Algarve-regionen är känd för sina spektakulära stränder förutom många andra saker, och du kan hitta många spektakulära vita sandvikar mycket nära Benagil Cave där du kan njuta av en avkopplande tid efter din rundtur för att utforska de vackra grottorna och klippformationerna.

Praia da Marinhaär en sandstrand som ligger bara några minuters bilresa och Armação de pêra är en annan spektakulär strand omgiven av otroliga klippformationer också, cirka 30 minuters bilresa från Benagil-grottan.

Men det finns så många spektakulärastränder i Algarve-regionenatt vi skrev ett utförligt inlägg som du kan använda som guide inför din nästa resa.

Andra vackra havsgrottor att besöka i Portugal

I Portugal finns det en koncentration av grottor på tre distinkta platser som du kan inkludera i dinPortugal road trip resplan: lavarören i Azorerna, kalkstensgrottorna i Aire- och Candeeiros-bergen och havsgrottorna i Algarve.

Så här är några exempel på de mest intressanta och vackrastePortugalgrottor.

Torres Cave, Pico Island, Azorerna skärgård

Med en längd på 3,2 mil uppskattas det attTornens grottabildades för cirka 1500 år sedan under ett utbrott vid Cabeço Bravo. Detta är faktiskt det största kända lavaröret i Portugal.

Besöket på platsen sker för närvarande i form av en expedition: under en timme går besökarna 1500 fot från grottan med all nödvändig utrustning.

Turen erbjuder bra infrastrukturer som garanterar besökarnas säkerhet. Varje år besöker 10 tusen människor Gruta das Torres.

På Azorerna kan du också besökaCarvão-grottan i Ponta Delgada. Såväl somAlgar do Carvão,julgrotta,ochFurna do Enxofre på ön Terceira.

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (13)

Mira de Aire-grottorna, Serras de Aire och naturparken Candeeiros

Regionen Porto de Mós ligger mindre än en timme från Nazaré, hem till kalkstensgrottor med stalaktiter, stalagmiter, vattenfall och underjordiska sjöar.

Mira de Aire-grottorna anses vara ett av Portugals 7 underverk och är 11 km långa, men bara 2000 fot av rutten kan besökas.

Grottorna upptäcktes 1947 och öppnades för allmänheten först 1974. Rutten börjar med ett fall på 360 fot från ingången – nedstigningen går via trappor, men på vägen tillbaka upp är det möjligt att ta hissen. Sammantaget är det en underbar plats och mycket välstrukturerad för att ta emot besökare.

I samma region kan du också besökaSanto Antônio-grottorna,Alvados grottor, ochAlgar do Pena i Serras de AireochNaturpark lampor.

Algarve grottor

Algarvekusten är mycket varierande, allt från vidsträckta sandstränder till klippformationer. På grund av erosion från havet har det bildats grottor och kratrar, som kan nås med båt.

Dessa grottor och paradisiska stränder är av stor skönhet där havets turkosblått sticker ut. Förutom Benagil-grottan finns det många mindre kända men inte mindre spektakulära grottor.

Exempel på dessa grottor ärtorr sjögräs,Paradise Cave,Alfanzina fyrgrottan, Kärleksgrottan, bland andra.

Du kanske också gillar

  • 15 saker att veta innan du hyr en bil i Ponta Delgada Azorerna (2023)
  • 18 saker att veta innan du hyr en bil i Faro Portugal (2023)
  • Snöar det i Portugal?
  • 27 roliga fakta om Portugal som du måste läsa innan du reser
  • Är Lissabon gångbart? Tips och platser att besöka när du promenerar i Lissabon 2023

Om författaren

De 5 bästa sätten att besöka Benagil Cave i Algarve Portugal (14)

Jag är Camila, en oceanograf från Brasilien och det var där min resa började. Mina studier har tagit mig till unika platser runt om i världen sedan jag var tonåring. Jag hittade i min akademiska karriär chansen att möta olika kulturer och språk medan jag arbetade som vetenskapsman. Genom att ha bott i flera länder har jag kunnat dela med mig av mina erfarenheter som reseförfattare under de senaste fyra åren och jag har fortfarande mycket mer att berätta. Jag har en stor passion för friluftsliv och djur, särskilt hundar och sälar (som, låt oss vara ärliga, i grund och botten är havshundar!).

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 17/02/2023

Views: 5287

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.