De bästa tipsen för att besöka Benagil (2023)

De bästa tipsen för att besöka Benagil (1)

Benagil, är en liten fiskeby på Algarves sydkust som har blivit känd under de senaste åren för sin otroliga havsgrotta, men det finns mycket mer att utforska än bara en grotta i denna natursköna destination i Algarve.

Benagil ligger på sydkusten av centrala Algarve, mellan de populära turistorterna Praia do Carvoeiro och Armação de Pêra, och har länge varit en favorit bland lokalbefolkningen som vill njuta av det varma sommarvädret på stranden eller utforska grottorna och klippformationerna.

Benagil är mest känd för havsgrottan som ligger nära stranden så att säga "precis runt hörnet". Den här grottan har funnits i de bästa resmålen, måste-se-listorna och har visats på internet över hela världen, och tack vare besökarna som delar sina otroliga bilder av grottan med oss ​​har den blivit en av de mest kända turistattraktioner som blivit Algarve.

Grottan har blivit mer tillgänglig än någonsin tack vare sin popularitet och det ökande antalet båtturer, inte bara från Benagil utan även från andra områden.

Kan du simma till grottan?

Även om grottan inte ligger särskilt långt från den största stranden i Benagil, är det inte tillrådligt att simma för att besöka den. Strömmarna i det här området kan vara mycket starka och tidvattnet ändras snabbt, vilket gör att om du inte vill riskera någonting är det bäst att boka en båttur till grottan. Om du letar efter ett alternativt sätt att komma in i grottan kan duStand Up Paddling Board (SUP)hyra, med vilken du kan paddla in i dessa och andra grottor längs Algarvekusten.

De bästa tipsen för att besöka Benagil (2)

De bästa tipsen för att besöka Benagil (3)

båtturer

Båtarna som tar dig till grottorna avgår direkt från Benagil Beach, men resorna är oerhört populära, särskilt under sommarmånaderna, och du kan behöva vänta länge om du bestämmer dig för att åka dit på en stunds skull. besöka en grotta. Alternativt finns det många olika båtföretag som erbjuder resor till grottorna från andra lokala stränder inklusiveArmação de Pêraochkolbrännare.

Utflykter från andra stränder har inte bara fördelen av att ge dig möjligheten att besöka andra grottor och de spektakulära klippformationerna längs denna kuststräcka, utan de sparar dig också det ofta tråkiga sökandet efter en parkeringsplats i Benagil och de långa väntetiderna.

Längre båtturer finns också för att besöka Benagil-grottan, t.ex. B. frånreservoar,Portimao,VilamouraochLagosdär du kan se inte bara den berömda grottan, utan också andra sevärdheter.

En av de främsta anledningarna till att många tar en båttur från en annan strand är den begränsade parkeringsplatsen i Benagil.

  • De bästa tipsen för att besöka Benagil (4)
  • De bästa tipsen för att besöka Benagil (5)

Hur man når Benagil

Benagil i sig är i stort sett en enda väg som går brant ner till strandområdet och sedan brant uppför backen igen. Det finns en del parkering längs den här vägen, på trottoarkanten - men dessa är ganska begränsade och du måste se till att din handbroms är på!

Merkostnaderna för att ta en båttur från en närliggande strand är vanligtvis billigare än att ta en taxi till Benagil om du inte har bil under din vistelse i Algarve eller vill slippa besväret med att hitta en parkeringsplats.

Men om du bestämmer dig för att köra till Benagil bör du inte ha några problem att hitta rätt eftersom staden är väl skyltad. I Portugal identifieras stränderna av bruna vägskyltar och det finns många skyltar i Carvoeiro-området som leder dig till Benagil. Om du är i centrum av Carvoeiro är det bästa sättet att köra uppför Estrada do Farol. Väl på toppen av kullen kommer du att se skyltar som visar dig först längs en kustväg, sedan genom ett mer lantligt område och slutligen tillbaka mot kusten till Benagil. När du kommer in i Benagil hittar du en minirondell där du måste svänga vänster för att gå ner till stranden och leta efter en parkeringsplats.

Benagil kan också nås från väster, från Armação de Pêra. När du lämnar EN125 vid Nobel International School, sväng till Porches och håll sedan till höger så kommer du snart att se skyltar som leder dig till Benagil. Denna väg är ingen huvudväg och man måste köra försiktigt på de smala gatorna, varför många föredrar att åka till Benagil via Carvoeiro.

Andra sevärdheter i Benagil

Förutom den världsberömda grottan (Algar do Benagil) är stranden en av de största attraktionerna i Benagil. Vid första anblicken ser det inte ut som att det finns mycket att se, eftersom det mesta av stranden är undangömt runt hörnet av klipporna till höger om dig.

De många båtarna, mestadels fiskebåtar, som lägger till vid havet ger stranden en idyllisk atmosfär. Det finns en liten snackbar till höger - det perfekta stället att njuta av en kall drink, snacks eller glass medan du njuter av den varma sanden och solen. Stranden i sig är typisk för området, inbäddad mellan höga klippor.

Strömmen här kan vara ganska hård ibland, så man måste vara väldigt försiktig när man simmar. Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på markeringarna på stranden, som anger båtarnas in- och utgångspunkter. Att sitta direkt under klipporna rekommenderas inte heller på grund av risken för fallande stenar. Även om det är frestande att krypa ihop i den lugnande skuggan av klipporna, är säkerheten högsta prioritet och det är bäst att ta med ditt eget parasoll.

Restauranger

Även om Benagil är en mycket liten by i Algarve, har den ett fantastiskt utbud av restauranger, varav många är öppna året runt och har en spektakulär utsikt över stranden och klipporna.

På toppen av kullen, på strandens västra sida, ligger restaurangen O Litoral, med sittplatser inomhus och utomhus, öppen för lunch och middag och serverar traditionell portugisisk mat.

Går du lite längre ner för backen och till vänster hittar du O Algar, en familjedriven restaurang välkänd för sin färska fisk och exceptionellt varma välkomnande. Återigen kan du välja mellan att sitta på terrassen med utsikt över stranden, eller inne i restaurangen.

Lite längre ner i backen ligger O Pescador, en elegant restaurang som erbjuder skaldjursspecialiteter och ett spännande menyutbud. Även om priserna här är lite dyrare än andra restauranger i Benagil, är denna restaurang värd ett besök.

På andra sidan stan, undangömt på en liten sidogata på vägen till Carvalho Beach, ligger Brisa do Mar, en portugisisk restaurang utan krusiduller som är öppen för lunch och middag och erbjuder en mängd olika rätter till mycket rimliga priser.

På grund av den begränsade parkeringsplatsen i Benagil är det lämpligt att ta en taxi till restaurangerna, särskilt under högsäsong.

Praia da Marinha och andra platser värda att se i närheten

Om du är i Benagil-området, se till att ta dig tid att utforska andra lokala stränder också. Öster om Benagil ligger den vackra smugglarviken Carvalho, som nås via en dold trappa som leder genom en klipptunnel. Denna strand ligger bara några hundra meter från Benagil och är idealisk för dig som letar efter ett litet äventyr. Det finns inga bekvämligheter där, men den lilla viken är perfekt för snorkling när det klara havsvattnet är lugnt.

Väster om Benagil ligger Praia da Marinha, som har röstats fram som en av de vackraste stränderna i världen. Du kan gå över klipporna till stranden Marinha från Benagil. Men om vädret är för varmt eller om du inte är sugen på en klipppromenad kan du enkelt nå Praia da Marinha med bil. På stranden finns en rymlig parkeringsplats och andra parkeringsplatser för fordon.

De bästa tipsen för att besöka Benagil (6)

Marinha Beach har röstats fram som en av de vackraste stränderna i världen och det är lätt att förstå varför när man tittar på det klarblå vattnet och de imponerande klippformationerna i havet. På grund av dess popularitet kan det bli väldigt hektiskt här under sommarmånaderna, så bege dig till stranden tidigt på morgonen för att säkra en plats.

Marinha Beach Restaurant är öppen under sommarsäsongen. Den här stranden är en av platserna som du måste besöka under din vistelse i Algarve, om så bara för att njuta av spektakulär utsikt över havet och klipporna från ovan. Det finns många trappsteg ner för att komma till stranden, så var beredd på en liten vandring. Men när du kommer till botten kommer du att upptäcka att ansträngningen var värd det.

Benagil kan vara känd för sin havsgrotta, men det är också en pittoresk och till stor del orörd fiskeby i Algarve, väl värd ett besök för sin sandstrand, välkända restauranger och andra närliggande stränder.

Om du planerar en resa till Benagil och vill boka båtturer, SUP eller transfer,kontakta osssnälla så hjälper vi dig gärna!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 09/06/2023

Views: 5271

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.