Praia de Albandeira: den kompletta guiden till stranden #1 i Algarve (2023)

Albandeira strandär en vacker avskild strand näralagun. Det är känt för sin fantastiskabåge i vattnet. Jämfört med de närliggande stränderna iMarin,Benagilochkolbrännare, Albandeira-stranden är relativt okänd. Praia de Albandeira är dock en av debäst bevarade hemligheterAlgarve har att erbjuda.

Se den i HD

Ser du fram emot att besöka Praia de Albandeira? Om inte, låt videon nedan övertyga dig om att packa dina väskor.

Stranden

Praia de Albandeira är en sandstrand, medbraochguldfärgad sand. Stranden ärrelativt liten, cirka 80 meter. Dess storlek går dock inte att jämföra med dess skönhet. Praia de Albandeira har rankats som den tredje bästa stranden i Europa avCondé Nast.

Praia de Albandeiramycket bra för simning. Vattnets färg är nästan genomskinlig. Detta gör stranden också mycket populär fördykningochsnorkling. Se upp för stenar i vattnet, särskilt på höger sida. Havet är vanligtvis ganskalugna, på grund av skyddet av klipporna på sidan. På vintern kan havet vara mer grovt, men bestäm alltid själv om det är säkert att bada. Det finns ingen livräddare här.

Albandeiras strand är uppdelad i flera små områden. När du kommer fram delar ett stenparti stranden i två sektioner. Den vänstra sidan av stranden är större än den högra.

Vid ingången till stranden går det trappor till vardera sidan. Mitt på denna klippa finns ett utrymme med fleranaturliga pooler. Dessa bassänger fylls med vatten under högvatten. Barn älskar att leka i dessa naturliga pooler.

Detta är den vänstra sidan av stranden:

Och det här är den högra sidan av stranden:

Även om Praia de Albandeira är en fantastisk strand så är den detinte lika trångt som några av de andra strändernai Algarve. Närliggande stränder som Carvoeiro eller Marinha är mer trånga. Även om relativt få människor besöker Praia de Albandeira, kan det fortfarande kännas lite trångt, på grund avliten storlek på stranden. Detta gäller särskilt på sommaren och under högvatten. Stranden är mest populär bland lokalbefolkningen, särskilt familjer.

Annons

Albandeiras båge

På höger sida om Albandeira, på andra sidan klippan, ser du också en berömd sten som ser ut som en båge. Denna båge är känd somAlbandeiras båge.Bågen har bildats av många år av erosion. Dessa ovanliga klippformationer gör Praia de Albandeira till en unik strand.

Från Praia de Albandeira kan du faktisktsimma under Arco de Albandeira. Simma bara till höger sida av stranden och vänd runt hörnet. Du kan simma hela vägen till den andra stranden, Praia da Estaquinha. Det ger enmagisk känslaatt simma under denna båge.

Det är möjligt att gå på toppen av klipporna, inklusive valvet. Från ingången till stranden, gå på toppen av klipporna till höger.

Härifrån kommer du att seen annan liten strand, kallad Praia da Estaquinha.

Estaquinha strand

Det finns faktiskt en andra strand, precis bredvid Praia de Albandeira. Det kallasEstaquinha strand. Du kan se den stå på klipporna.

Du kan gå hit på två sätt:

 • Förbitunnelfrån Praia de Albandeira. Det här är en kort promenad, men var försiktig med tidvattnet.
 • Från Praia de Albandeira,simma runt klippornapå höger sida. Du kan simma nedanför bågen, hela vägen till stranden i Estaquinha.

Under högvatten försvinner denna strand nästan. Det rekommenderas att besöka denna strand endast under lågvatten. Från denna strand kan du se den berömda Arco de Albandeira.

Tunnel

Det går en tunnel direkt från Praia de Albandeira till Praia da Estaquinha. Du hittar den på höger sida av Albandeira-stranden. Tunneln kan endast användas under lågvatten. Se till att springa in mellan vågorna för att undvika att bli blöt.

Klippvandring

Praia de Albandeira lämpar sig inte för promenader längs stranden. Om du gillar en promenad är det möjligt att gå på toppen av klipporna. Du kan gå hela vägen till Praia da Marinha. Från toppen av klipporna kan du också njuta av någrafantastiska vyeröver stranden och bågen.

Reser du till Algarve i år? Glöm inte att ta medMarco Polo reseguide.

Praia de Albandeira: den kompletta guiden till stranden #1 i Algarve (18)

Hur man kommer dit

Det enklaste sättet att röra sig i Algarve är genombil. Om du inte har en, se till att göra dethyra en bil. Albandeira stranden ärendast tillgänglig med bil. Kommer från EN125, lämna vägen vid International School i Lagoa. Du kan sedan fortsätta att följa skyltarna. Om du föredrar att ange en adress i din GPS kan du angeEngenhos Valley, Lagoa, Portugal. Se upp att vägen hit är ganska smal. Det finns gott om gratis parkering på sidorna av vägen mot stranden.

Stenar som faller (fara)

Varnas för att inte sitta direkt under klipporna, eftersom det finnsrisk för att stenar faller. Du kan se bevis på nedfallna stenar på flera platser nära Albandeira-stranden. Det kan vara mycket farligt att sitta för nära klipporna, så se till att hålla lite avstånd.

Hotell

Det finns ett hotell mycket nära Praia de Albandeira. Det här ärSuites Alba Resort & Spa. Detta lyxiga hotell erbjuder en vacker trädgård och eninfinitypool med utsikt över Atlanten. Hotellets restaurang har ett mycket gott rykte och hotellet har högt betyg. Detta hotell är populärt bland turister som gillar att bo nära Albandeira och Marinha.

Praia de Albandeira: den kompletta guiden till stranden #1 i Algarve (20)

Eftersom Covid-19 reserestriktioner har hävts rekommenderar vi att du bokar ditt hotell nu, eftersom det förmodligen kommer att sälja slut snart. Nedan kan du hitta en karta med var hotellen ligger nära Praia de Albandeira. Genom att ändra datumet för din semester kommer kartan att visa dig de aktuella priserna.


Strandbar (stängd)

Ovanför stranden finns en bar i trä, som hetereller pirat. Det är dock barenstängdsedan 2017. Det finns inte längre. Byggnaden finns kvar, men du kommer inte att kunna beställa några drycker därifrån.

Restauranger

Det finns flera restauranger inom kort köravstånd från Praia de Albandeira. Våra favoritrestauranger nära stranden är:

 • Casa Gino Pizzeria. Detta är en bra pizzeria med fin havsutsikt. De har också god pasta och annan italiensk mat. Stort värde för pengarna. Restaurangen har även en trevlig lounge.
 • Ocean restaurang. Detta är en av de bästa restaurangerna i regionen, med en fantastisk utsikt över Atlanten. Den österrikiska kocken Hans Neuner kommer att se till att du får en fantastisk matupplevelse. Restaurangen ligger inom Vila Vita Parc Resort & Spa.
 • Tasca 26 – Restaurang & Tapasbar. Denna underbara restaurang har ett stort urval av tapas. Kvaliteten på maten och servicen är båda utmärkta.

Utflykter

Praia de Albandeira är omgivet av vackra grottor och grottor. Kustlinjen i detta område anses vara den vackraste i Algarve. Det bästa sättet att upptäcka detta område är genom att gå på enbåtutflykt. Det finns massor av fantastiska utflykter som kan bokas just nu, online. Nedan kan du se några av våra favoritutflykter i detta område.

Faciliteter

För att komma åt stranden måste du gå ner för en trappa. Detta gör att stranden inte är tillgänglig med rullstol.

Även om det är en vacker strand, finns det inte många faciliteter på själva stranden, särskilt sedan strandbaren O Pirata stängdes. Så se till attta med egen mat och vatten.Praia de Albandeira är alltså en bra strand att tillbringa en dag med att njuta av solen, ta ett dopp eller läsa en bok.

Faciliteter i Praia de Albandeira:

 • Restaurang: nej
 • Bar/klubb: nej
 • Toalett: nej
 • Dusch: nej
 • Vattensporter: nej
 • Solstolar: nej
 • Parkering: ja
 • Badvakter: nej
 • Blå flagg strand: nej

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated: 06/06/2023

Views: 5263

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.